sâmbătă, 26 iulie 2014

Malo krofne...............! GOGOSI...



 Recept ;
1 kg belog brasna, 400 gr vode ( mlake), 300 ml mleka, 120 ml  maslinovog ulja, 50 ml votke, 30 gr kvasca, 1 puna kasika secera, 1 kasika soli ( 25 gr ). Votka se stavlja u testo da ne  bi dozvolila ulju da ulazi u testo dok przis. Pozdrav....

RETETA ; 1kg faina alba (buna), 400 ml apa calduta, 300 ml lapte caldut, 120 ulei de masline caldut, 30 gr drojdie, 1 lingura de zahar, 25 de gr. sare si 50 ml votca.Pentru cei care se mira de ce votca, pentru a nu permite uleiului sa intre in aluat cand prjesti gogosi.Alcoholul nu permite uleiului sa patrunda in aluat.Pofta buna.

6 comentarii:

  1. Zanimljivo zvuči ovaj dodatak votke, a izgledaju odlično !

    RăspundețiȘtergere
  2. Branka i ja nisam verovao sve dok nisam proba, alkohol stvarno ne dozvoljava ulju da ulazi u testo. On se ispari i ne ostaje nikakav ukus. Grci upotrebljavaju ( Uzo ) kada prze testo....Na neke njihove recepte. Pozdrav.

    RăspundețiȘtergere
  3. Apoi , Surac, cu vodka , n-am mai auzit , unde-ai invatat? e interesant, am sa incerc si eu! Arta bine rumenite, ti-am furat vreo doua :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doinitza's, draga este chimie pura, adica alcoholul nu permite grasimi sa intre in aluat jel dispare la prjit si nu lasa miros.Interesant dar adevarat...Numai bine si spor in retete...

      Ștergere
  4. Ce ma bucur , ca nu o sa mai ia atata grasime! Mersi, Surac, de idee si tie succes, in toate!

    RăspundețiȘtergere

 
Search Engine Submission - AddMe