marți, 29 martie 2011

EXOTIC ROLLS




































Sastojci: papir pirinac, losos, Nori alge, avokado, kapar, sargarepa, ulje od sezama, morske soli...

Ingrediente: foi de orez, somon, Nori alge, avocado, capere, morcov, ulei de susam, sare de mare...

sâmbătă, 26 martie 2011

FILETI OD SMUDJA NA ROSTILJ ( FILEU DE SALAU PE PLITA).




































Sastojci: 250 fileti smudja, 100g sremusa, 100g skuvane sargarepe, 1 rotkva, zelen luk, maslinovo ulje, beli balsamik sirce, malo meda, so, biber, chilli, timijana.


Ingredijente: 250 fileu de salau, 100g leurda, 100g morcov fiert, ridichi, ceapa verde, ulei de masline, otet balsamic alb, putin miere, sare, piper, chilli, cimbru.




marți, 22 martie 2011

PASTETA OD DIVLJEG BELOG LUKA, SREMUŠ......PATEU DIN USTUROI SALBATIC ,LEURDA.
















Na latinskom - Alium Ursium - divlji beli luk,sremuš, medveđi luk. jestiva samonikla biljka i često ga zovu - ubica otrova - stariji Rimnjani su ga smatrali izuzetno lekovitim, proćiščava organiya, krv...itd. Bogat je eteričnim uljima, vrednim mineralnim solima, secero, C vitaminom, karotinom, belancevima, mastima.


Pe latina - Alium Ursium - usturoi salbatic, leurda o planta comestibila si mai este numit - ucigasul otravurilor - Romani au apreciat acesta planta foarte mult pentru capacitatea ei tamaduitaore foarte mare, curata sange regleaza tensiunea...etc. Contine minerale hranitoare, uleiuri eterice, carotin, vitamina C, zahar...



Recept za pastetu: 600g kuvanog sremusa ( divljeg luka ), 100g slatkog sira,3 kasike maslinovog ulja, pire od 1 paradajza, timijana, 150g tunjevine, soli po ukusu, biber. Prijatno...

Receta pentru pateu: 600g leurda fiarta (usturoi salbatic), 100g brnza dulce, 3 linguri ulie de masline, pireu din o rosie, cimbru(putin), 150g ton in suc propriu, sare dupa gust, piper foarte putin. Pofta buna...








luni, 21 martie 2011

NIJE NI GIBANICA NI BUREK AL JE SA GOVEDJIM MESOM ( NUI NICI GIBANICA NICI BUREK DAR E CU CARNE DE VITA)

Sastojci: 500g domacih kora, 500 g mlevenog govedjeg mesa, 100g luka, 1 kasika suvog bosiljka, 1 kasicica bibera, soli po ukusu(1 kasicica), malo chili, 4 kasike prezli, 400 ml bistre govedje supe. (Da ne zaboravim 50g topljenog putera sa malo ulja za premazivanje)Svi sastojci osim kora pomesaju i kuvaju se 15 minuta, ostalo radi se kao obicna gibanica. Prijatno...


Ingredijente: 500g foi de placinta, 500g cane de vita macinata, 100g ceapa, 1 lingura busuioc uscat, 1 lingurita de piper, sare dupa gust( 1 lingurita), putin chili, 4 linguri de pesmet, 400 ml supa de vita strecurata,( 50g unt topit cu putin ulei pentru uns foile) Afara de foi de placinta , toate ingredientele se combina si se dinstuie 15 minute, restul se face ca si gibanica( se umpla fiele de placinta). Pofta buna.



sâmbătă, 19 martie 2011

СПАНАЋ СА ТУЊЕВИНОМ ( SPANAC CU TON)

Састојци: 300 г спанаћа, 100 г млевене туњевине, шаргарепа, 100 г црвене цвекле, 200 мл. супе од поврћа, маслиново уље, 1 лук, сос од соје, со, ловоров лист, мало јогурта и добре воље.


Ingrediente: 300 g spanac, 100g ton macinat, morcov, 100 sfecla rosie, 200 ml supa de legume, ulei de masline, ceapa, sos de soia, sare, foi de dafin, putin iaurt si buna dispozitie.

sâmbătă, 5 martie 2011

TIRAMISU MANDARIN

POZDRAV, VIDIMO SE ZA DVE NEDELJE...

CU BINE NE VEDEM PESTE DOUA SAPTAMANI...


 
Search Engine Submission - AddMe