sâmbătă, 26 februarie 2011

DEKORACIJA OD COKOLADE

Oklagiju uviti sa artijom za pecene i poprskati topljenom cokoladom, kada cokolada se dobro ohladi, odvojite hartiju.

Sucitor se inveleste in hartie de copt si se stropeste cu ciocolata topita, dupa ce se raceste bine, indepartezi hartia.





vineri, 25 februarie 2011

KROMPIRICI SA SOSOM OD MESA, RAGU. (CARTOFI CU SOS DE CARNE, RAGU).

Sastojci: 300 g mlevenog govedjeg mesa, kvalitetnog sosa od paradajza, sargarepa, celer, luka, 100 ml crvenog vina, lovorov list, persun, so, biber, oregana, 4 kasike malinovog ulja, 300 ml supe od zelenisa,(2 kasike gustina se dodaju na kraj kuvanja). Sve to se izmesa prokuva 30 minuta a onda se blenderom mixira da postane sos. Sluzi se sa barenim krompiricima na pari... Prijatno.

Ingrediente: 300 g carne de vita macinata, sos de rosi de calitate, morcov, celina, ceapa, 100 ml vin rosu, foaie de dafin, patrunjel, sare, piper, oregano, 4 linguri de ulei de masline, 300 ml supa de legume, ( 2 linguri de gustin se adauga la terminarea fierberi ingredientelor). Toate ingredientele se fierb 30 de minute, dupa care se mixeaza bine sa devina sos si se serveste cu cartofi fieti pe aburi...Pofta buna.


marți, 22 februarie 2011

MALA NAGRADA ZA SVE BLOGERKE ( UN MICUT PREMIU PENTRU VIZITATOARELE MELE)

POSTO PROLECE STIZE NA VRATIMA, EVO I MALE NAGRADE ZA MOJE POSETITELJKE, LICNO NAPRAVLJENO...

PRIMAVARA SE APROPIE SI EU OFER LA VIZITATOARELE MELE UN PREMIU FACUT DE MINE...




duminică, 20 februarie 2011

Idemo dalje.....


RULADE OD MESA ( RULADE DIN CARNE)

Sastojci: 300 g mlevenog teleceg, 600 g pilece grudi, sargarepa, sos od soje, so, biber. Sve je kuvano na pari...

Ingrediente: 300 g carne de vitel tocata, 600 g piept de pui, morcov, sos de soia, sare, piper. Totul e facut pe aburi...






















vineri, 18 februarie 2011

POVRCE I PILECE NA PARI ( LEGUME CU CARNE DE PUI PE ABURI)

Sastojci: 200 g grudi pilece, grasak,sargarepa, beli luk, cheri, maslinovog ulja extra, so, biber, oregana, milera...Povrce i meso kuvano je na pari i zatim zacinjeno...


Ingrediente: 200 g piept de pui, mazare, morcov, usturoi, rosi cheri, ulei de masline presat la rece, sare, piper, oregano, smantana...Legumele si carnea e fiert la aburi si condimentat cand e gata...

joi, 17 februarie 2011

MOJ HOBI




GRUDI OD PETLA SA SPANACEM ( PIEPT DE COCOS CU SPANAC)

Sastojci; 700 g grudi od petla ( koje su sedela celu noc u mleko), malo spanaca, kackavalja, cheri, so, biber, maslinovo ulje, chili, aluminjuska folija.

Ingrediente: 700 g piept de cocos ( care a stat toata noapte in lapte), putin spanac, cascaval, rosii cheri, sare, piper, ulei de maline, chili, folie de aluminiu.


miercuri, 16 februarie 2011

SARGAREPA I NARANDZA SA GOVEDJIM MESOM (MORCOV SI PORTOCALA CU VITA).

Sastojci; 300 g mesa govedje, 5 mladih sargarepa, 2 narandze, maslinovog ulja, 50 g putera,20 ml belog vina, 1 kasika secera, so, biber, timijana...

Ingredijente; 300 g carne vita, 5 morcovi micuti( tineri), 2 portocale, ulei de masline, 50 g unt, 20 ml vin alb, 1 lingura de zahar, sare, piper, cimbru...


sâmbătă, 12 februarie 2011

BRZA TORTA (TORTA RAPIDA)

Sastojci; 10 jaja, 10 kasika brasna, 100 g butera, 9 kasika secera, ruma, 50 g kokosa, prasak za pecivo, 3 prst soli, malo soka od limuna, 1 kasika gustina, 2 kasike kafe... Krema; 400 g maskarpone sira, 500 ml slaga, secera po ukusu, 100 g mlevenog badema, ruma. Za orniranje 500 g cikolade...

Ingrediente: 10 oua, 10 linguri de faina, 100 g unt, 9 linguri zahar, rom, 50 g cocos, praf de copt, un praf de sare, putin suc de lamaie, 1 lingura de gustin, 2 linguri de cafea...Crema; 400 g mascarpone crema, 500 ml de frisca lichida, zahar dupa gust,100 g migdale macinate, rom. Pentru ornat 500 g cicolata....


vineri, 11 februarie 2011

BORANIJA I PIRINAC SA GOVEDJIM SOSOM ( FASOLE VERDE SI OREZ CU SOS DE VITA

Boranija i pirinac, kuvani su napari.Govedji sos; 500 g mleveno govedje meso, 100 ml crvenog vina, 2 sargarepe, persun, lovorov list, 400 g pire tomato( ne pasta tomato), 1 kasika secera, so, biber, timijana, crnog luka,10 ml maslinovog ulja.

Fasole verde si orezul sunt fierte pe aburi. Sosul cu carne de vita: 500 g vita macinata, 100 ml vin rosu, 2 morcovi, patrunjel, foi de dafin, 400 g pireu de rosii (nu pasta de rosi), 1 lingura de zahar, sare, piper, cimbru, ceapa, 10 ml ulei de masline.


luni, 7 februarie 2011

TELECE SA GARNITUROM ( VITEL CU GARNITURA)

Garnitura na pari a telece u pec...

Garnitura pe aburi si carne de vitel la cuptor...



vineri, 4 februarie 2011

TAGLIATELLE SA SOSOM BOLOGNEZE

Sastojci za sos; 300 g mlevenog govedjeg mesa,200 ml govedje supe, 400g pire od paradajza, 2 sargarepe,100 g pecurki, 1 crni luk, malo belog luka, 1 kasika secera, 100 ml crvenog vina, biber, so, oregana, 1 kasikica crvene paprike, 4 kasike maslinovog ulja. Na kraju dekoracija sa parmezanom.
Za Tagliatelle; 100 g brasna na 1 jaje i jedno zumance i jedna kasika ulja. Sada svako po zelji pravi koliko hoce Tagliatelle.Prijatno.

Igrediente pentru sos; 300 g vita macinata, 200 ml supa de vita, 400g pireu de rosii( nu pasta de rosi), 2 morcovi, 100 g ciuperci, ceapa, 2 catei de usturoi, 1 lingura de zahar, 100ml vin rosu, piper, sare, oregano, 1 lingurica de boia, 4 linguri ulei de masline. Decorat cu parmezan.
Pentru Tagliatelle; 100 g faina merge la 1 ou intreg si un galbenus si o lingura de ulei, acuma fiecare face cat doreste...Pofta buna.

 
Search Engine Submission - AddMe