marți, 22 martie 2011

PASTETA OD DIVLJEG BELOG LUKA, SREMUŠ......PATEU DIN USTUROI SALBATIC ,LEURDA.
















Na latinskom - Alium Ursium - divlji beli luk,sremuš, medveđi luk. jestiva samonikla biljka i često ga zovu - ubica otrova - stariji Rimnjani su ga smatrali izuzetno lekovitim, proćiščava organiya, krv...itd. Bogat je eteričnim uljima, vrednim mineralnim solima, secero, C vitaminom, karotinom, belancevima, mastima.


Pe latina - Alium Ursium - usturoi salbatic, leurda o planta comestibila si mai este numit - ucigasul otravurilor - Romani au apreciat acesta planta foarte mult pentru capacitatea ei tamaduitaore foarte mare, curata sange regleaza tensiunea...etc. Contine minerale hranitoare, uleiuri eterice, carotin, vitamina C, zahar...



Recept za pastetu: 600g kuvanog sremusa ( divljeg luka ), 100g slatkog sira,3 kasike maslinovog ulja, pire od 1 paradajza, timijana, 150g tunjevine, soli po ukusu, biber. Prijatno...

Receta pentru pateu: 600g leurda fiarta (usturoi salbatic), 100g brnza dulce, 3 linguri ulie de masline, pireu din o rosie, cimbru(putin), 150g ton in suc propriu, sare dupa gust, piper foarte putin. Pofta buna...








36 de comentarii:

  1. Svaki put me ocaras sa dekorisanjem.Sjajno Surac!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ovo cu da probam, samo da nadjem sremuš. Ne nalazi se baš lako, ali bar 3 puta godišnje uspem da ga nađem. Super izgleda i sigurno će da mi se svidi. Hvala na još jednom lepom i zdravom receptu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata bine, foarte bine !!!
    Ai niste idei trasnet !

    RăspundețiȘtergere
  4. Ovo je odlican recept! I kao uvijek jako lijepo dekorisano! :) Lijep pozdrav!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumoase flori! Iti vine sa le mananci, nu alta..hi,hi! Multumim si pt.informatii, n-am stiut ca leurda e usturoi salbatic...:( Bravo, dle bucatar!

    RăspundețiȘtergere
  6. Odličan recept a dekoracija je -no comment!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Linda receta y original,por lo que entiendo utilizastes una verdura silvestre(voy a tu traductor y no traduce o el compurador mio es el malo,lo importante es que tu receta se ve bella como una flor,se parece a los rábanos nuestros,abrazos y cariños.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma bucur tare mult ca aduci ,,in prim plan,, aceasta planta minunata si anume leurda .Reteta este foarte interesanta si usor de facut iar dupa ingredientele pe care le-ai folosit nu are cum sa nu fie si gustoasa?(in zona mea aceasta planta se consuma in general sub forma de salata sau uneori se adauga la supe ,ciorbe..) iar modul de prezentare este ,,marca surac,,adica spectaculos.FELICITARI !

    RăspundețiȘtergere
  9. supeeeer!Surac ma bucur ca ai folosit leurda,peste o saptamana sau doua daca-i cald ,ma duc la padure si culeg am sa fac o ciorbita si mersi de idee am sa fac crema asta a ta,aranjamentul foarte finut,felicitari

    RăspundețiȘtergere
  10. imi place tare mult leurda, trebuie sa incerc si reteta asta, cred ca e ceva deosebit!

    o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  11. Majo, Mala kuharica, Tanja, jovana: Puno haval i veliki pozdrav...

    Mandala, Liana10: Mersi mult si bafta la retete...

    Doinitza: Incerarca reteta asta si o sa vezi ca e gustoasa si santoasa.

    Daniela s cake: Iti propun sa incerci reteta si mersi mult pentru vizita si comentariul...

    Violette: O sa-ti placa sigur...

    RăspundețiȘtergere
  12. Rosita Vargas: La receta está hecha de ajo ajo silvestre, salvaje y decorado con rábanos, que están en el mercado, muy sencilla pero sabrosa. Sólo que mejor.

    RăspundețiȘtergere
  13. N-am mancat niciodata leurda, nici nu stiu daca este in zona noastra sau nu, dar ma interesez.
    Arata extraordinar de bine!!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Cand o sa vreau sa pregatesc ceva impresionant,aici,pe blogul tau,am sa poposesc!Superb!

    RăspundețiȘtergere
  15. Am auzit de leurda dar nu am mancat niciodata, pe aici pe la noi nu am vazut.Dar asi fi curioasa sa gust .
    O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  16. Maria Mihalache: Eu iti propun sa incerci, poti pe google sa te documentezi despre leurda si o sa-ti placa, mai ales ca e sanatoasa...

    RăspundețiȘtergere
  17. Ovo mora biti fantasticno. Problem mi je naci sremus ali mozda uspijem pronaci nesto slicno.Predivna prezentacija :-)

    RăspundețiȘtergere
  18. Eto naucih i ja nesto danas. Lijepo prezentirano!

    RăspundețiȘtergere
  19. Sanja i jasna: Hvala na poseti i lepim komentarima...

    RăspundețiȘtergere
  20. Daaaa,este sezonul ei,mie imi place sa fac salata,asa nu am facut!Imi place prezentarea!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  21. Ovo treba isprobati. Još samo da nađem divlji luk ;)

    RăspundețiȘtergere
  22. Vaya presentación!!! Preciosas flores comestibles, con el ajo salvaje. Tiene que estar bueno.
    Un saludo

    RăspundețiȘtergere
  23. Usturoiul imi place tare mult iar leurda inca nu am mancat .Pateul avand si ton cred ca nu-i rau deloc . Super sa umpli ridichiile cu pateul asta. Eu le fac umplute cu branza frecata cu unt si ierburi aromatice sau masline. Dar nu reusesc sa le decupez asa frumos ca tine :-(
    ciao ..weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  24. Multumesc pentru ca te-ai alaturat bloggului meu.Este o onoare pentru mine!Te-am trecut si eu pe listuta,asa voi fi la curent cu minunile pe care le faci.Foarte interesant bloggul tau!FELICITARI!!!Pe curind!

    RăspundețiȘtergere
  25. @Nico: Mersi...

    @Petronela:Mersi la fel...

    RăspundețiȘtergere
  26. Ooo ce fain. Chiar ma gandeam ce as mai putea face cu leurda, pe linga salata. Abia astept sa apara sa ma duc la cules.
    V-am luat la mine pe blog....ca aveti numai bunatati.

    RăspundețiȘtergere
  27. odlična pašteta , svakako ću je isprobati. Mislim da luk sremuš neću naći ali može u zamjenu i običan luk. Jako lijepo servirano !

    RăspundețiȘtergere
  28. Branka: mozes zameniti sremus sa spanacem ali da dodas malo belog luka, moze izaci nesto slicno...

    RăspundețiȘtergere

 
Search Engine Submission - AddMe