sâmbătă, 18 decembrie 2010

LIGHT PIZZA











Sastojci; 100 g pilece sunke, 100 g sampinjona, maslinovo ulje, oregana, crvene paprike, 100 g mozzarelle, biber.
Testo za dve pizzu; 260 g brasna, 120 ml vode, 4 kasike maslinovog ulja, malo pivskog kvasca( 6 g), 1/2 kasicice prirodne soli. Dobro se umesi a onda da odstoji 1h , zatim podeli se na dva dela, pa naprave loptice, koje se namazu uljem i da odstoje jos 1 h ( pokrivene na sto sa vecom posudom). Da ne zaboravim,mozzarella stavlja se na pizzu poslenji minut, pre nego sto je pizza gotova( onda mozzarella ne izgori na pizzi, vec samo se istopi i tegli fino kad je seces ). Prijatno...



Ingredijente; 100 g sunca de pui, 100 g sampinoni, ulei de masline, oregano, ardei, 100 g mozzarella, piper.
Aluat pentru doua pizze; 260 g faina, 120 ml apa, 4 linguri ulei de masline, putin drojdie de bere (6 g), 1/2 lingurita sare naturala. Aluatul se amesteca bine si se lasa la dospit 1 h, pe urma se imparte in doua, se ung bilele de aluat si se acopera cu o cratica mai mare, pe masa de lucru la dospit inca 1 h. Sa nu uit sa precizez, pe piza mozzarella se adauga in ultimul minu,t inainte sa fie gata pizza( are destul timp sa se topeasca si nu se arde, ci frumos se intinte cand o tai).

Muffins ( Briose)

Sastojci; 3 jaja, 3 kasike brasna, 2 kasika badema(mlevenog), 100 g butera, 3 kasike meda, prasak za pecivo, 2 kasike soka od narandje, 3 kasike secera, 50 g cokolade. Sve sastojce dobro mixirati i staviti u forme da se peku . Prijatno

Igredijente; 3 ou, 3 linguri faina, 2 linguri migdale (macinate), 100 g unt, 3 linguri miere, praf de copt, 2 linguri suc de portocale, 3 linguri zahar, 50 g ciocolata. totul bine mixat si pusin forme si la copt. Pofta buna.

marți, 14 decembrie 2010

MALO REZBARENJE BUNDEVE ( SCULPTURA IN LEGUME)

SLIKE MOZETE UPOTREBITI ZA NAGRADE, BILO KOME DA POKLONITE...(AKO VAM SE SVIDJAJU)

POZELE PUTETI SA LE FOLOSITI PENTRU A LE DA ORI CUI PREMII...(DACA VA PLAC)







duminică, 12 decembrie 2010

UPAKOVANI PASULJ U GOVEDJU SUNKU ( FASOLE IMPACHETATA IN SONCA DE VITA)

Nista posebno u ovom receptu, samo je izgled drugaciji. Prebranac napravljen, verujem na vec poznati nacin, onda upakovan u sunku i 10 minuta u pec na 220 C, da bi sunka malo porumenila. Prijatno. Recept je napravljen, kako bi vam ponudijo, jednu malu ideju o nacinu pravljenja obicnog jela. Pakovanje vrseno je pomocu okvira koji kuvari.


Nimic special in reteta asta, numai aspect altfel. Fasole batuta impachetata in sunca de vita si la cuptor 10 minute la 220 C, ca sa se rumeneasca putin sonca. Pofta buna...Postarea acetei retete e sa va ara,t cum se poate din ceva simplu, sa arate mult mai bine. Impachetarea se face cu ajutorul unui inel de inox, caree folosit des in bucatarie de bucatari.



joi, 9 decembrie 2010

KOLACI OD FRANCUSKOG TESTA PRAJITURI DIN ALUAT FRANTUZESC

Francusko testo, pekmez od sljiva i dobre volje. Pozdrav svima.

Aluat frantuzesc, dulceta de prune si buna dispozitie de a face prajituri. Sanatate la toti.



duminică, 5 decembrie 2010

BAKALAR U SOSU OD VINA I TOMATA ( COD IN SOS DE VIN SI TOMAT)

Recept; 400 g bakalara(ribe), 100 ml belog vina, belog luka, tomat , paprike, persun, so, biber, timijana, malo maslinovog ulja, kasikica meda. Spremi se riba za pecenje u rerni, izmesaju se svi zacini sa vinom i tomatom pastom, bez belog luka i stave se preko ribe. Beli luk stavi se ceo, bez da se ljusti, ali se dobro opere i pece se 25 minuta na temperaturi 22o c.. Tako ceo peceni beli luk, samo se stegne rukom i on lako izlazi iz ljustike i prijatnog je ukusa... Prijatno.


Reteta; 400 g cod (peste), 100 ml vin rosu, usturoi, pasta tomate, ardei gras, patrunjel, sare, piper, cimbru, putin ulei de masline, 1 lingurita de miere.Se pregateste pestele in tava, pentru cuptor si se amesteca toate ingredientele, afara de usturoi, se toarna peste peste. Usturoiul se spala bine si se pune in tava intreg. La cop 25 minut. la temperatura de 220 c...la servire usturoiul se strange cu mana ca sa iasa pasta din invelis. Pasta acea are un gust placut . Pofta buna...

miercuri, 1 decembrie 2010

TELECI SPECIJALITET U BALSAMSKOM SOSU ( SPECIALITATE DE VITEL IN SOS BALSAMIC)

Recept; 250 g teleceg mesa, 1 kuvana sargarepa, 2 kasike balsamskog sirceta, 1 kasika meda, so, biber, persun. Telece meso nasecka se na rezanca, od dva cm debljine i peku se na jakoj vatri 4 minuta bez masnoce( ulja ili bilo sta) na kraj se doda so i biber. U malu posudu stavu se 2 kasike balsamik sirce i puna kasika meda, kuva se na mlakoj vatri 2-3 minuta i gotov recept. Ostalo kako ko zeli da namesti u tanjir. Prijatno...Recapt je za jednu osobu a sos je fenomenalan i moze se jesti, sa svakojakim pecenim mesom.


Reteta; 250 g carne de vitel, 1 morcov fiert, 2 linguri de otet balsamic, 1 lingura plina de miere, sare, piper, patrunjel. Carne de vitel se taie teitei de 2 cm grosime si se frig( ca si cum faci gratar) fara nici un fel de grasime 4 minute la foc tare la sfarsit se pune sare si piper. intro cratita mica se fierbe 2 linguri de otet balsamic cu o lingura plina de miere 2-3 minute si gata reteta. Montarea in farfurie faceti cum doriti...Sosul e fenomenal. Reteta e pentru o persoana.Acest sos mege perfect cu carne fript vita, pui, porc...














 
Search Engine Submission - AddMe