marți, 28 septembrie 2010

Pirinac sa povrcem i parmezanom ( Orez cu legume si parmezan)




Sve je kuvano na pari i zacinjeno po ukusu...


Totul e fiert pe aburi si condimentat dupa gust...

marți, 21 septembrie 2010

KOLAC SA JABUKAMA ( Prajitura cu mere )
















Sastojci; 4 jaja, 15 kasika secera, 8 kasika maslinovog ulja, 10 kasika mleka, 10 kasika brasna, 1/2 prasak za pecivo, 1,5 kg rendanih jabuka, cimeta, 1 kasika kakaoa, 20 g badema.
Narendane jabuke, kuvaju se sa malo secera, dok ne spadne sok a onda se sklone sa vatre i doda se cimet. Smesa od 4 zumanca, 8 kasika secera, 8 kasika maslinovog ulja, 10 kasika mleka, 10 kasika brasna ( u vrh), prasak za pecivo, 1 kasika kakaoa, 20 g badema, stavi se u plek i pece 15 minuta. U to vreme, izlupa se ostali cetiri belanca u cvrstu penu, kada je pene dobro izlupana doda se 7 kasika secera, jedna po jedna. Plek se izvadi iz rerne, stave se kuvane jabuke preko i izlupano belance, pa ponovo u rernu, za jos15 minuta. Prijatno.

Ingrediente; 4 0ua, 15 linguri de zahar, 8 linguri ulei de masline, 10 linguri de lapte, 10 linguri de faina, 1/2 praf de copt, 1,5 mere, scorcisoara, 1 lingura de cacao, 20 g migdale.
Prima data, merele rase se fierb cu putin zahar, se adauga scoartisoare si se ea de pe foc.
Se amesteca, 4 galbenusuri, 8 linguri de zahar, 8 linguri de ulei, 10 linguri de lapte, 10 linguri de faina(Pline), praf de copt, 1 lingura de cacao , 20 g migdale. compozitia se coace 15 minute. Itretimp se bat 4 albusuri si cand sunt bine batute se adauga 7 linguri de zahar. Se scoate tava din cuptor, se pun merele si albusul batut spume. Se mai pune 15 minute la cuptro. Pofta buna.

joi, 16 septembrie 2010

TELECI BIFTEK SA SPANACEM ( BIFTEC CU SPANAC )






























Sastojci;
300 g teleceg mesa, spanac, maslinovo ulje, chery, so, biber, ljute paprike.
Postupak; Dva komada teleceg mesa, ubacu se u vrlo zagrejanom tiganju u kome je stavljena, jedna kasika maslinovog ulja. Meso pece se, tri minuta, na jednu stranu i tri minuta, na drugu stranu, nista vise. U poslednjem momentu, pre nego sto izvadis meso, posolimo i dodamo svezeg mlevenog bibera ( meso je gotovo). U istom vrelom tiganju, dodamo nekoliko paradajza ( chery ) i svezeg spanaca, dodamo malo maslinovog ulja ( dve kasike) i trideset sekundi proprzimo, malo soli , bibera i jelo je gotovo ( paznja, trideset sekundi se dinsta spanac). Prijatno.

Ingrediente;
300 g carne de vitel, spanac, ulei de masline, chery, sare, piper, ardei iute.
Procedeu: Doua bacati de carne de vitel, se pun in tigaie, bine incinsa, dar care era stropita cu o lingura de ulei de masline si se tin trei minute, pe o parte si trei minute pe cealalta parte. Inainte de a scoate carnea din tigae se sareaza si se pipereaza, dupa gust. Dupa ce ai scos carnea din tigaie, tot acolo adaugi rosi Shery si frunze de spanac proaspat si le dinstui treizeci de secunde, adaugi putin ulei de masline ( doua linguri ),sare , piper si gata mancarea. Pofta buna.

marți, 14 septembrie 2010

TIRAMISU SA MALINAMA ( TIRAMISU CU ZMEURA )






























Sve isto, kao obican Tiramisu, samo mesto kafe, zgnjecene maline sa medom ( da se stvori sok).

Un Tiramisu obinuit, numai in loc de cafea, zmeura pisata cu miere, unde inmoi piscoturi.

sâmbătă, 11 septembrie 2010

PIZZA I PIZZA SUNCE





























Sastojci; Pileca sunka, kackavalj, maslinovo ulje, paprike, pecurke ( sampinjone), sos ( tomato, oregana, so, biber, meda, 30 ml crvenog vina, maslinovo ulje), oregana, ljute paprike.

Ingrediente; Sunca de pui, caskaval, ulei de masline, ardei, ciuperci, sos ( tomato, oregano, sare, piper, miere, 30ml vin rosu, ulei de masline), oregano, ardei iute.


PESTO























Sastojci; bosiljak, makadamija ( orasi), maslinovo ulje ( extra v), beli luk, parmezan, biber, so po ukusu.


Ingrediente; busuioc, macadamia ( nuci), ulei de masline extra virgin, usturoi, parmezan, piper, sare dupa gust.

vineri, 10 septembrie 2010

Kolac sa bademom (Prajitura cu migdale)

Sastojci; 100 g badema, 1/2 mleka, 8 jaja, 400 g secera, 14 kasika brasna, 2 kasika kafe, 600 g butera, prasak za pecivo, 200 g cokolade, malo ruma, 150 g kokosa,...
Obge; 200 g butera i 100 g secera, mesa se da postane pena u to se doda 50 g badema, 4 celih jaja( jedan po jedan) i 5 kasika brasna ( punih ), malo praska za pecivo, 1 kasika kafe, ruma. Tako isti i drugu obgu, ista kolicina.
Fil; 1/2 l mleka i 4 kasike brasna sa 100 g kokosa, kuvaju se zajedno a onda se ohladi, obaska se lupa200 g butera, sa 200 g secera a kada je hladna krema, doda se po jedna kasika lupanog butera i dobro se izmesa (ruma malo). Topljena cokolada stavlja se izmedju fila.

Ingrediente; 100 g migdale, 1/2 lapte, 8 ou, 400 g zahar, 14 linguri faina, 1 lingura kafea macinat, 600 g unt, praf de copt, 200 g ciocolata, rom, 150 g cocos...

Blat; 200 g unt cu 100 g zahar, se bate spuma si se mai adauga, 50 g migdale (macinate), 4 ou ( unu cate unu) si 5 linguri de faina, praf de copt, 1 lingura cafea macinata, rom. Tot asa se face si celalat blat.
Crema; 1/2 l lapte, 4 linguri de faina si 100 g cocos, se fierbe si se raceste. Separat se bate untul 200 g cu 200 g zahar si cand e crema rece se combina spuma de unt cu restul cremei dar cate putin se amesteca iar o lingura, pana se omogenizeaza (bineinteles). Sa nu uitati si rom (Esenta).
Ciocolata am topito si am pus intre crema si blat.

duminică, 5 septembrie 2010

Kolac sa jabukama i pahuljice od ovsa ( Prajitura cu mere si fulgi de ovaz)





Sastojci;400 gr kore za kolace, 1 kg jabuka, 200 gr pahuljice od ovsa, 200 gr secera, malo cimeta, 1 jaje, topljeni puter za mazanje kora.
Ingrediente; 400 gr foi de placinta, 1 kg mere, 200 gr fulgi de ovaz, 200 gr zahar, scortisoara, 1 ou, unt topit de pentru un foi.
 
Search Engine Submission - AddMe