luni, 30 august 2010

Supa od povrca ( Supa din legume)

Sastojci; Karfiol, celer, paradajz, sargarepa, paprika, persun, luk, so, biber, beli luk, 15 ml maslinovo ulje, kasika meda, chili, timijana i malo testeline. Svako po zelji stavi koliko hoce povrca na 1 l vode.

Ingrediente; Conopida, telina, rosii, morcov, piparca, patrunjel, ceapa, sare piper, usturoi, 15 ml ulei de masline, 1 lingura de miere, chili, cimbru, putin paste( macaroane). Fiecare pune dupa preferinta, cantitatea de legume la 1 litru de apa.

joi, 26 august 2010

STRUDLA SA MAKOM ( Strudel cu mac)

Sastojci: 1 Kg finog brasna, 300 ml mleka, 200 ml vode, 80 gr putera, 50ml maslinovog ulja, 30gr svezeg pivskog kvasca, 1 jaje, malo soli, 100 gr secera i jedna kasika meda, 2 zumanca( za mazanje). Nadev; 800 gr mlevenog maka, 250 gr secera, 300 ml mleka, kore od limuna, 1 jaje.

Ingrediente; 1 kg faina buna(ca de pizza, nu ooo ), 300 ml lapte, 200 ml apa, 80 gr unt, 50 ml ulei de masline, 30 gr drojdie de bere, 1 ou, putin sare, 100 gr zahar, 1 lingura de miere, 2 galbenusuri (pentru uns). Umplutura; 800 gr mac (macinat), 250 zahar, 300 lapte, coaja de lamaie rasa. Se fierbe macul cu zahar si late , cand se raceste se adauga ou si coaja de lamaie.

miercuri, 25 august 2010

Grasak sa parmezanom (Mazare cu parmezan)

Sastojci; grasak, maslinovo ulje, govedja supa, parmezan, crni luk, miler, so, biber, timijan a za dekoraciju, svako stavlja sto zeli, po svome ukusu . Prijatno.
Ingrediente; mazare, ulei de masline, supa de vita, parmezan, ceapa, smantana, sare, piper, cimbru.

vineri, 13 august 2010

FILOVANA PAPRIKA ( ARDEI UMPLUTI )




































Sastojci;
1 kg teleceg, 100 gr pirinac, 200 gr crnog luka, 1 jaje, 1 kasika soli, 1 kasikica bibera, timijana, ruzmarin, bosiljak, 100 ml belog vina, bulijona ( tomata), 50 gr meda, sargarepa, persun.

Ingrediente; 1 kg carne de vitel, 100 gr orez, 200 gr ceapa, 1 ou, 1 lingura de sare, 1 lingurita de piper, cimbru, rozmarin, busujok, 100 ml vin alb, bulijon, 50 miere, morcov, patrunjel...

miercuri, 11 august 2010

POLUCRNI HLEB (Paine semi)















Sastojci; 400 gr crnog integralnog brasna, 300 gr belog brasna, 20 gr svezeg kvasca, 1 kasika soli, 1 kasika meda, na vrh noza bikarbonata, 400 ml vode .
Ingrediente; 400 gr faina neagra, 300 gr faina alba, drojdie proaspata, 1 lingura sare, 1 lingura miere, pe vrarf de cutit putin bicarbonat, 400 ml apa...

miercuri, 4 august 2010

Prebranac u modernom obliku(Fasole la cuptor in forma mai moderna)

















Sastojci;pasulj,crni luk,crvena paprika, crvenog vina,beli luk,maslinovo ulje,timijana,malo govedje supe,so,biber,ljute paprike,paradajz,persun,ruzmarin.
Ingrediente;fasole,ceapa,boia,rosii,vin rosu,usturoi,ulei de masline,cimbru,supa de vita(facuta acasa),sare,piper,ardei iute,patrunjel,rozmarin.

luni, 2 august 2010

Hleb (Paine)































Sastojci: 1 kg dobrog brasna, 200 gr ostrog brasna, 600 ml vode, kvasac, 20gr soli, 20 gr meda.
Ingrediente; 1kg faina buna, 200 gr faina dura, 600 ml apa, drojdie, 20 gr sare, 20 gr miere.











 
Search Engine Submission - AddMe