duminică, 5 decembrie 2010

BAKALAR U SOSU OD VINA I TOMATA ( COD IN SOS DE VIN SI TOMAT)

Recept; 400 g bakalara(ribe), 100 ml belog vina, belog luka, tomat , paprike, persun, so, biber, timijana, malo maslinovog ulja, kasikica meda. Spremi se riba za pecenje u rerni, izmesaju se svi zacini sa vinom i tomatom pastom, bez belog luka i stave se preko ribe. Beli luk stavi se ceo, bez da se ljusti, ali se dobro opere i pece se 25 minuta na temperaturi 22o c.. Tako ceo peceni beli luk, samo se stegne rukom i on lako izlazi iz ljustike i prijatnog je ukusa... Prijatno.


Reteta; 400 g cod (peste), 100 ml vin rosu, usturoi, pasta tomate, ardei gras, patrunjel, sare, piper, cimbru, putin ulei de masline, 1 lingurita de miere.Se pregateste pestele in tava, pentru cuptor si se amesteca toate ingredientele, afara de usturoi, se toarna peste peste. Usturoiul se spala bine si se pune in tava intreg. La cop 25 minut. la temperatura de 220 c...la servire usturoiul se strange cu mana ca sa iasa pasta din invelis. Pasta acea are un gust placut . Pofta buna...

23 de comentarii:

  1. Super recept za bakalar, sada će nam trebati za nadolazeće blagdane ! Odlično pripremljeno a u mojoj uzvedbi će definitivno biti bez češnjaka na koji sam na žalost jako alergična.
    Ti si bakalar super pripremio i prezentirao !

    RăspundețiȘtergere
  2. Branka, bas sam zadovoljan, sto ti se svidja recept. Pozdrav...

    RăspundețiȘtergere
  3. Vrlo origanalno od tebe,sjajno,jednostavno a ukusno!Pozz

    RăspundețiȘtergere
  4. mmmmmmmmmmm..che buono! complimenti!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. CU RETETA ASTA M-AI ATINS UNDE MA DOARE CEL MAI TARE!SANT INNEBUNITA DUPA ORICE FEL DE PESTE,AS MANCA IN FIECARE ZI ASA DE MULT I-MI PLACE!FAINA RETETA SI ORNAMENTUL,SUUPER!O DUMINICA PLACUTA!

    RăspundețiȘtergere
  6. Surac,ce umor ai,cu clantele,eu n-am trait la tara dar parintii mei,au taiat purcelasi si la oras,pt.ca stateam la casa,au pastrat traditia,la sat se pun paie pe el ca iese soricul mai gustos,hai la soric!no sa nu zici ca-s zgarcita iti fac si un gratarel:-))interesanta chestia cu usturoiul din reteta ta deja imi miroase a peste,ceao

    RăspundețiȘtergere
  7. mmmmm,,,,,ce bunatate,,,,yammyyyy,,,yammm,,,vin la tine la masa,,,,,si sa nu zici ca nu mai ai,,,

    RăspundețiȘtergere
  8. foarte foarte foarte faina reteta asta am programat pestele pentru maine asta fac si eu.

    am vazut video, fascinant cum lucrat cu aluat.
    am si o intrebare musica de background cine canta? imi placut melodia , o seara faina :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Doinitza, mersi pentru soric, dar am dreptate, cand se taie porcul la tara, toate clantele de la usi, sunt unse o saptamana( asa spunea bunica).Usturoiul e fenomenal preparat asa.Pa...

    RăspundețiȘtergere
  10. Mirela sa mancat tot, dar pregatesc repede alta...Si tie o seara placuta...

    RăspundețiȘtergere
  11. Nawal Mersi, aluatul e de la o placinta sarbeasca si muzica e din ani 78" cand eram tanar, un hit al formatiei sarbesti BIJELO DUGME ( Din care facea parte si Goran Bregovici).O seara placuta...

    RăspundețiȘtergere
  12. Cucina di Barbara, grazie. Ciao...

    RăspundețiȘtergere
  13. Ahhhhh,ce bine arataaaa !!! Imi place mult blogul tau.O zi buna iti doresc !

    RăspundețiȘtergere
  14. Arata foarte bine,cred ca e o bunatate!

    RăspundețiȘtergere

 
Search Engine Submission - AddMe