luni, 29 noiembrie 2010

Video Dulesnice

video

Recept Testo; 700 g dobrog brasna (za pizzu brasno), 400 ml vode, 25 g krupne prirodne soli, to sve mesi se 25 minuta i podeli se na tri kugle. Zatim se namaze sa topljenim puteron i malo maslinovog ulja i drzi se na sto 30 minuta. Zatim se tegli.
Nadev; 700 g bundeve (duleka), 200 secera, cimeta, gris.

Pozdrav svima, evo me ponovo.
Kazu mi da se ovih dana mnogo jede kolaci od bundeve (duleka) pa eto i ja napravijo po nesto, moja verzija...


Reteta aluat; 700 g faina superioara (faina de pizza), 400 ml apa, 25 g sare naturala( ca pentru muratura), totul se amesteca timp de 25 minute si se imparte la trei bile, care se ung cu unt topit cu putin ulei de masline. Se tin pe masa de lucru 30 minute, dupa care se intind.
Umplutura; 700 g dovleac cu coaja alba (nu lasa apa), 200 gzahar, scortisoare, gris.
Salutari la toti. Am revenit cu fortele noi.
Zilele astea se mananca prajituri cu dovleac asa ca am facut si eu versiunea mea, sper sa va placa...

37 de comentarii:

  1. Bravo, bravo, bravo! Znam kako se kore razvijaju teoretski ali nisam nikada gledala. Majstorski odraženo, i divna muzika za podlogu!

    RăspundețiȘtergere
  2. super Surac si bine ai revenit,ma intrebam pe unde ai disparut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Jelena, nije nemoguce, probaj isiguran sam da ces uspeti...

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna , Mirela am fost plecat un timp, nici n-am reusit sa intru la tine la blog...Mersi de vizita.

    RăspundețiȘtergere
  5. alooooo! Surac pe unde-ai fost,ti-am simtit lipsa,imi place cum faci tu acolo,prajitura,e tare greu cu invartelile alea,nici intr-o mie de ani n-as reusi sa rotesc aluatul,asa bravo ,da reteta,unde-i?

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu pot sa-mi dau seama cum faci sa invarti aluatul in felul ala,zici ca e de guma.Complimentele mele,cred ca si prajitura a iesit foarte gustoasa!mi-ar fi placut sa pui si reteta asa o faceam si eu,nu invartind aluatul cum faci tu,ca eu cred ca-mi zboara pe pereti,in felul meu!o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  7. Divno, Surac! Nisam razvlačila kore od pamtiveka... obožavam sve nadeve iz ovako spremljenih pita :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna, Surac! Absolut superb ce ai facut aici. Felicitari!!!!Avem multe de invatat de la tine !!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna Doinitza, am fost plecat, dar am revenit. Am pus si reteta, sper sa incerci sa faci.

    RăspundețiȘtergere
  10. Gabriela, imi pare bine de vizita, am lipsit un pic daruite ma iar. Uite si reteta de aluat si sa sti ca daca nu poti sa invarti lasi mai mult pe masa sa se odihneasca, uns cu unt topit si ulei de masline (cam 1 ora ) si dupa aia ungimas si tragi cu degete din toate partile o sa se intinda garantez.Numai bine si bafta Gabriela.

    RăspundețiȘtergere
  11. Emo_serpica, hvala na poseti i veliki pozdrav...

    RăspundețiȘtergere
  12. Fantasticno! Fascinirana sam ovim okretanjem kora u vazduhu, mislim da bi kod mene testo zavrsilo na lusteru :))
    Volim tikvenjake (dulesnice, dulecare, bundevare - kako ko vec naziva) a ovaj tvoj mora da je preukusan narocito zbog domacih kora.

    RăspundețiȘtergere
  13. Taci, hvala ti na poseti i podrsci...

    RăspundețiȘtergere
  14. Bine-ai revenit! Chiar in forta, zici ca esti un prestidigitator-e de bine!-adica ai o mare mobilitatea in miscarea mainilor. Faina prajitura, bravo!

    RăspundețiȘtergere
  15. Mersi Liana10, ce sa fac, exersez si eu, sa nu-mi ies din indemanare.

    RăspundețiȘtergere
  16. Dobro došao natrag, drago mi je da si opet ovdje i to sa ovim majstorskim razvijanjem kora. Ovo izgleda fantastično, bravo, bravo !!

    RăspundețiȘtergere
  17. Merci,Surac de reteta,sper sa-mi iasa si sper sa reusesc sa invart aluatul!numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  18. Gabriela, nu trebuie sainvarti dacanu poti illasi 1 ora pe masa de lucru uns sio sa vezi ca se intinde cu degete(tragi de capate). Bafta multa.Imi place, esti o fire hotarata, super...

    RăspundețiȘtergere
  19. Oduševljena sam ovim klipom, za mene je bilo veliko je uživanje posmatrati te kako ti to majstorski radiš i to na tako malom prostoru, zaista skidam kapu! Moram još da dodam da je muzika upotpunila ugodjaj, bravo i za "Lipe cvatu" :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Hvala ti Majo, ja to kuci po malo radim a sto se tice muzike, voleo sam je kada je bila hit, onih godina kada sam bio gimnazijalac. Veliki pozdrav..

    RăspundețiȘtergere
  21. ai spus ca lucrezi intr-un restaurant,daca nu ma insel,se vede dexteritatea cu care te misti,ai dreptate,eu cand ma saturam sa tot dau cu sucitoarea pe coca de la taietei,o intindeam cu mainile in lateral sa iasa mai subtire,soacramea se amuza,pe urma dupa ce am invatat,eram experta,chiar daca am crescut la oras:-))

    RăspundețiȘtergere
  22. Doinitza, iti propun sa incerci reteta mea si o sa vezi ca te descurci...Nu trebuie sa intizi, cum fac eu, ci sa lasi mai mult aluatul pe masa uns si tragi cu degete din toate partile, sigur reusesti...

    RăspundețiȘtergere
  23. Pa ovo je umetnicko delo :) Stvarno ne znam sta da kazem, svaka cast.

    RăspundețiȘtergere
  24. Aaaaaaaa, ludnica! Pa kako to uspevate. Razvijam ja kore, ali ovoooo, pa predobro je! Svaka cast, majstore!!! Sta majstore? Doktoreee!

    RăspundețiȘtergere
  25. Mala kuharica,ja to po malo kuci da ne izadjem iz ruke...Hvala. Pozdrav...

    RăspundețiȘtergere
  26. Cucina di Barbara, grazie per complimenti...

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna
    Doamne cu cata usurinta invarti foaia aia.
    Bunica facea la fel si mama face ,
    in zona noastra Arad se fac niste placine cu varza sau branza telemea care se numesc intorsuri.Am incercat si eu dar foaia mea iese cu gauri.
    Felicitari pentru tot ce faci.

    RăspundețiȘtergere
  28. Anonim inceraca si o sa inveti, daca pot te ajut...

    RăspundețiȘtergere
  29. Super, asa invartita as vrea si eu sa fac ,
    o sa incerc !
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  30. Mandala, am crezut ca numai eu nu dorm dar vad ca mai este lume.Totul se invata numai daca ai ambitie...

    RăspundețiȘtergere
  31. mikaelacorina8 iunie 2012, 18:42

    Am urmarit si mi-a placut prestatia dar si melodia asta frumoasa.Dar nu plec pana nu te intreb,daca pregatesc umplutura cu branza dulce,cum sa fac? Mai pun ou in umplutura,sau doar gris ,branza ,zahar si ceva arome?

    RăspundețiȘtergere

 
Search Engine Submission - AddMe