vineri, 10 septembrie 2010

Kolac sa bademom (Prajitura cu migdale)

Sastojci; 100 g badema, 1/2 mleka, 8 jaja, 400 g secera, 14 kasika brasna, 2 kasika kafe, 600 g butera, prasak za pecivo, 200 g cokolade, malo ruma, 150 g kokosa,...
Obge; 200 g butera i 100 g secera, mesa se da postane pena u to se doda 50 g badema, 4 celih jaja( jedan po jedan) i 5 kasika brasna ( punih ), malo praska za pecivo, 1 kasika kafe, ruma. Tako isti i drugu obgu, ista kolicina.
Fil; 1/2 l mleka i 4 kasike brasna sa 100 g kokosa, kuvaju se zajedno a onda se ohladi, obaska se lupa200 g butera, sa 200 g secera a kada je hladna krema, doda se po jedna kasika lupanog butera i dobro se izmesa (ruma malo). Topljena cokolada stavlja se izmedju fila.

Ingrediente; 100 g migdale, 1/2 lapte, 8 ou, 400 g zahar, 14 linguri faina, 1 lingura kafea macinat, 600 g unt, praf de copt, 200 g ciocolata, rom, 150 g cocos...

Blat; 200 g unt cu 100 g zahar, se bate spuma si se mai adauga, 50 g migdale (macinate), 4 ou ( unu cate unu) si 5 linguri de faina, praf de copt, 1 lingura cafea macinata, rom. Tot asa se face si celalat blat.
Crema; 1/2 l lapte, 4 linguri de faina si 100 g cocos, se fierbe si se raceste. Separat se bate untul 200 g cu 200 g zahar si cand e crema rece se combina spuma de unt cu restul cremei dar cate putin se amesteca iar o lingura, pana se omogenizeaza (bineinteles). Sa nu uitati si rom (Esenta).
Ciocolata am topito si am pus intre crema si blat.

21 de comentarii:

  1. Kokos, bademi, rum... ovo je sigurno fantasticno!

    RăspundețiȘtergere
  2. excelenta prajitura,pacat ca nu trimiti si modul in care o faci ca reteta nu-i de-ajuns sau nu vrei sa o faca si alcineva? ti-am mai spus ca lumea care iti urmareste blogul,poate doreste sa reproduca o prajiturica sau o mancarica de-a ta,pt.ca arata tareeeeee bine,de fapt ai spus odata ca scrierea in romana nu o stapanesti pe deplin,mie mi se pare ca dimpotriva te descurci foarte bine,sa-mi trimiti o feliuta macar,sa ai o seara placuta

    RăspundețiȘtergere
  3. Evo Vera i postupak, nije nesto posebno, nego ja volim da iz vise recepta napravim jedan. Hvala na poseti. Pozdrav

    RăspundețiȘtergere
  4. Uite, draga Doinitza's cakes, te-am ascultat si am postat reteta cum se face, sper sa incerci cai tare buna.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bine arata,dar mie nu-mi plac migdalele dar le pot inlocui cu nuca sau alune.Apropo de caise,,,,se gasesc in compot dragul meu Surac(ca asa am scris si eu "1 compot de caise")sau congelate.Pupici si spor la treaba.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place cum sauna reteta! Dar in loc de migdale se poate folosi altceva?

    RăspundețiȘtergere
  7. Sigur am s-o incerc... prea mult imi place si cum arata si ce ingredinente are... Felicitari si multumim de reteta...

    RăspundețiȘtergere
  8. Daq Mirela poti inlocui cu ce doresti, mersi de vizita...

    RăspundețiȘtergere
  9. OK Felis, sa-mi spui daca ti-a placut...

    RăspundețiȘtergere
  10. Ovo moze da bude odlicna torta !!!:))
    joj,joj,nikada ja necu smrsavit ako samo kolace jedem :(,a volim kolace pa eto !!
    Svida mi se !!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Da Ruzo, moze i torta a ja prekrstio kolac...

    RăspundețiȘtergere
  12. kolač je odličan !!! sastojci to garantiraju, naravno i tvoja odlična priprema i izgled kolača.
    Ja bih samo pitala treba li baš 600g šećera (nekako mi djeluje puno) , da li bih mogla smanjiti tu količinu a da puno ne izgubim na ukupnom okusu ? hvala.

    RăspundețiȘtergere
  13. Branka ja sam pogresijo, bas ti hvala, sada sam popravijo, jer ja sam stavijo, smedjeg secera koji nije bijo tako sladak a recept je ovaj sto sam sada stavijo, totalno 400 g obicnog secera. Po 100 g ide u svaku obgu a za fil 200 g secera, to je sigurno. U zurbi zaboravijo sam da promenim. Pozdrav.

    RăspundețiȘtergere
  14. Miodrag, prajitura asta mi-a facut cu ochiul inca de cand ai postat-o, dar n-am ajuns eu sa-ti las mesaj...
    Imi place tare mult, precis e delicioasa, asa ca vreau s-o incerc :)
    Spune-mi, doar, cum vine asamblarea ei, ca sa nu gresesc. Din cate-am inteles eu, fac doua blaturi, si intre ele pun crema, nu?! ...iar ciocolata topita ai "uns-o" pur si simplu pe blaturi, nu?! ...ar veni ceva de genul:
    - blat
    - strat de ciocolata topita
    - crema
    - strat de ciocolata
    - blat
    Iarta-ma daca ti se par stupide intrebarile mele, hi,hi, dar vreau s-o fac exact ca tine :)
    Mersi fain si spor la bucatareala in continuare!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Laura, imi pare bine ca ai revenit,prajitura e simpla, blat, crema, strat de ciocolata, blat. Nu e ceva greu, ai facut tu mai complicate, inca odata, la muti ani si te astept ori cand la blog. Zdravo

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna seara .
    n Excelenta prajitura
    ASHA AM GANDIT SHI EU , BLAT CREMA , STRAT DE CIOCOLATA TOPITA SHI IAR BLAT
    AR MERGE SHI CUM A ZIS LAURA SAVA
    CREAD CA ESTE BUNA SHI CU NUCA MACINATA , ALUNE MACINATE, FISTIC MACINAT
    CU TOATE CA MIGDALELE AU AROMA LOR PLACUTA ...
    MULTA SANATATE

    RăspundețiȘtergere

 
Search Engine Submission - AddMe