sâmbătă, 8 mai 2010

ГИБАНИЦА ( GIBANICA)



Sastojci; 500 gr finih kora, 500 gr maskarpone krem sira, 5 jaja, 300 ml mleka, 200 ml kisele vode, 2 kasicice soli, 100 gr topljenog putera( za mazanje kora).

12 comentarii:

  1. Arata bine ..este o specie de tarta sarata ,nu? Nu inteleg limba ...doar mascarpone si lapte ...faina am dedus ...si cam atat...hahaha. Pacat ca nu ai un gadget care traduce articolele de pe blog. Nu de altceva dar m-ar interesa reteta!
    salutari!

    RăspundețiȘtergere
  2. I'm sure that's delicious. I like mascarpone.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mersi mult ... am vazut ca ai pus traductorul. In seara asta cand am intrat pe blog s-a introdus automatic si google toolbar ...cu posibilitate de a traduce pagina ta. Din cate am inteles se face cu foi de placinta tip phyllo (grecesti) cele subtiri care se gaseste in Ro ? Cu mascarpone si restul ingredientelor amestecate ungi straturile de foi de placinta ..nu? M-am informat si pe net si am vazut ca gibanica la voi in Serbia este cum ar fi pizza in Italia...este adevarat?
    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  4. odlično izgleda ! a uz dobre kore i marscapone mora da je super ukusna :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Da Branka tako je i hvala na poseti...

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna, Nicoleta, se pun trei foi jos restu se sifoneaza foile la mijloc si se torna compozitia si se acopera cu inca trei foi se unge cu unt topit. Foile sant sarbesti nu grecesti pentru ca Gibanica este o prajitura tradicionala sarbeasca, pofta buna...

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc ,cat de cat am inteles. Am spus tip phyllo (grecesti) pentru ca eu doar acelea le gasesc in Italia si pot face doar cu ele.
    ciao..weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna,Nicoleta poti folosi ori ce branza dar mai grasa si iasa super,bafta daca te apuci sa faci....

    RăspundețiȘtergere
  9. Pravim Gibanicu,ali nisam nikad dodavala mascapone sir???ne saumnje,ne moze da ne bude dobro !!!!!Pozdrav !!!!:)

    RăspundețiȘtergere

 
Search Engine Submission - AddMe