marți, 16 martie 2010

Croissant ( Surac )

Recept; 100 ml mleka,50 gr secera, 400 ml vode, 900 gr brasna, 600 gr butera, 1/2 kasicice soli, 30 gr kvasca i dva jaja za mazanje ............Kvasac se stavi u malo zagrejano mleko (5 minuta), doda se secer, voda, so, brasno ( Mesi se dobro 10 minuta), dok se dobije dosta tvrdo testo a onda se pakuje tri puta sa buterom i drzi se u zamrzivac preko noci uvijen u najlon kesi....Sutradan se prave Croissant....Prijatno..... Pune se sa bilo cim slatkim ili slanim...

10 comentarii:

  1. TO JE SUPERRRRRRRRR!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. arata grozav!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. posteaza si retetele.mai ales reteta de tort

    RăspundețiȘtergere
  4. Surać, pogrešan poruku da smo poriJeklom iz njega pa sam otišao. Drago mi Je da ste proizveden osmeh! Divno vikend za vas! Međutim, loJalnost me ne ostavi, molim te, želim recept za kroasane, molim vas!

    RăspundețiȘtergere
  5. Evo Elena toma recept i ako nesto nije jasno slobodno pitaj, Srecno......

    RăspundețiȘtergere

 
Search Engine Submission - AddMe