vineri, 6 noiembrie 2009

Klisurska Pizza


KLISURSKA PIZZA; (Za jednu pizzu) 200g testa, 100g sunke, 100g dimljene kobasice,1 paprika ljuta, 1 paradajz, 4 kasike maslinovog ulja, malo belog luka, oregano, bosiljak, 1 kasika secera, bibera, soli 2 kasikice, 100g mozzarele, 5 kasika sosa od paradajza. Prijatno.....
Testo je veoma meko i ako stoji nekoliko casova sve meko ostaje.
Testo priprema:( za tri pizze); 250ml vode (mlake), 6 kasika maslinovog ulja, 1 kasikica secera, 400g kvalitenog belog brasna, 1 paketic od 7 g suvog kvasca, stavi se prvom voda (mlaka), ulje 6 kasika, secer i paketic kvasca da odstoji 10 minuta, zatim se doda brasno po malo i mesi se 10 minuta. Na sto se rasture 2 kasikice soli i preko soli se ponovo zamesi ono testo sto ste malo pre spremili, dok sva so ne udje u testo (10 minuta) to se uradi zbog toga sto kvasac i so ne se bas slagaju, to jest da nije dobro da zajedno stavis kvasac i so kada pravis bilo koje testo. Testo se ostavi da poraste na toplom, pokriveno 2 sata vremena, zatim se podeli na tri dela, svaka kugla se ponovo zamesi ali sada se svaka kugla namaze uljem i pokrije da odstoji na toplom 1 sat vremena ( uljem se maze zato da nebi pravilo koru testo). Zatim se moze peci pizza. Prijatno .....

8 comentarii:

  1. kad dodjem kucii moras da mi napravis i meni da probammm ,izgleda jako dobroooooooo njam njam njam

    RăspundețiȘtergere
  2. La pachet nu poti trimite? Oauu!!! ce pofta mi-ai facut!

    RăspundețiȘtergere
  3. The best pizza of the world its argentine!!!, really!!
    Bye
    Oscar

    RăspundețiȘtergere
  4. Mamma mia! The pizza looks good... I'm hungry :)

    RăspundețiȘtergere

 
Search Engine Submission - AddMe